ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει

Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει

Για «χτίσιμο» μίας δημοκρατίας εκτάκτων μέτρων και ανάγκης από την κυβέρνηση, μίλησε στη Βουλή ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ που δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή προς ψήφιση.

Χαρακτήρισε δε, έκνομη ενέργεια, τη χθεσινή παρέμβαση στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσει τις συνταγματικές εγγυήσεις και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

«Ο λαός ζει μια απαράδεκτη προσπάθεια για το αν θα μπει η δημοκρατία μας στην φορμόλη», είπε, «40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

«Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει. Ο λαός θα το σβήσει». Σε αυτή την φράση συνόψισε το νόημα των λεγομένων του ο Νίκος Βούτσης, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του.

«Δεν θα δεχθούμε αυτό τον διακοσμητικό ρόλο που μας επιφυλάσσεται και θα διεκδικήσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα», είπε ο κ. Βούτσης, κάνοντας λόγο για ένα «παραμύθι» για το γρήγορο τέλος του μνημονίου και τη δήθεν μεταμνημονιακή εποχή.