ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αχίλλειος πτέρνα» της συγκυβέρνησης η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

«Αχίλλειος πτέρνα» της συγκυβέρνησης η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη έφερε στην επιφάνεια τη μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης συνασπισμού.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας ιδιαίτερα «σχετικός» κυβερνητικός εταίρος. Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πλασάρεται στη θέση του συναρχηγού όμως ακόμα και αυτό δημιουργεί μεγάλη δυσθυμία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αισθάνεται να απομειώνεται και να ταυτίζεται με την ΝΔ.

Τον Σεπτέμβριο αποσοβήθηκε στο παραπέντε η διαγραφή της κυρίας Τζάκρη όμως ποτέ δε σταμάτησε να μιλά με απαξιωτικά λόγια για τον πρωθυπουργό και την τακτική της κυβέρνησης. Όλοι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση της.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εδώ.

Σκανδαλίδης - Μωραΐτης

Την Κυριακή, οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Μωραΐτης έδωσαν μεν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ήταν φανερό ότι το έκαναν με βαριά καρδιά και με αρκετές πολιτικές ενστάσεις.

Ο πρώτος είπε μεν «ναι» στην κυβέρνηση, φρόντισε όμως να προσθέσει ότι πρόκειται για «υφαρπαγή ψήφου». «Δεν σας ανήκει, με αναγκάζετε να σας τη δώσω» είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο κ. Μωραΐτης από την πλευρά του μίλησε για «ψήφο επώδυνης ανοχής» προσθέτοντας:«Μην δοκιμάζετε την αντοχή αυτής της ανοχής».

Σε ανάλογο επίπεδο κινείται και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες αργά το βράδυ ότι δεν θα ψηφίσει το φόρο ακινήτων.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB