ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τις καταστροφές στο Καματερό

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τις καταστροφές στο Καματερό

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τις καταστροφές που προξένησε στην περιοχή του Καματερού η έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, αλλά και η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή.

«Η έντονη νεροποντή, που εκδηλώθηκε στην Αττική στις 11/11/2013, προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στην περιοχή του Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Συγκεκριμένα, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και μικρές βιοτεχνίες. Επίσης προκλήθηκε υποχώρηση του οδοστρώματος της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος του έργου διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, με κίνδυνο να συμβεί σοβαρό ατύχημα και με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Καματερού βιώνουν διαχρονικά σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες, λόγω απουσίας στοιχειωδών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι πρόσφατες καταστροφές στο Καματερό και σε άλλες γειτονιές της Αττικής αναδεικνύουν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για το πόσο απροστάτευτη είναι η ζωή, η ασφάλεια και η περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

• Να γίνει άμεση καταγραφή και αποζημίωση των καταστροφών στα νοικοκυριά, στα καταστήματα και στις βιοτεχνίες.

• Να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα της συλλογής των όμβριων υδάτων στην περιοχή του Καματερού.

• Να πραγματοποιηθεί η διευθέτηση των ρεμάτων παραπλεύρως της Εσχατιάς.

• Να επιταχυνθεί και ολοκληρωθεί το έργο διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στο έργο, των διερχομένων και των υποδομών, υπαρχόντων και υπό κατασκευή».

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Σπύρος Χαλβατζής