ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Κώστα Μπακογιάννη «ρίχνει» η ΝΔ στη Στερεά Ελλάδα

Τον Κώστα Μπακογιάννη «ρίχνει» η ΝΔ στη Στερεά Ελλάδα

Τον γιο του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα, που σήμερα είναι δήμαρχος Καρπενησίου ετοιμάζεται να ρίξει η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και, συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Ο Μπακογιάννης, που προσεκτικά ανοίγει το δρόμο της πολιτικής για την τρίτη γενιά της οικογένειας Μητσοτάκη (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη και, πλέον, ο Κώστας), φέρεται να έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί και η τελική έγκριση από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Εφόσον το σενάριο επιβεβαιωθεί -για την ώρα είναι η πιο πιθανή εκδοχή- τότε ο Κώστας Μπακογιάννης θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ακόμη γαλάζιο στέλεχος, τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Υγείας της Ν.Δ. Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Γιαννόπουλος επιθυμούσε, ήδη από το 2010, να διεκδικήσει την Περιφέρεια, ωστόσο τότε «κόπηκε» από τον Αντώνη Σαμαρά καθώς θεωρείτο ότι άνηκε στην εσωκομματική αντιπολίτευση και είχε «αναφορές» στην Ντόρα Μπακογιάννη, που βρίσκονταν εκτός Ν.Δ. Στις επικείμενες εκλογές, ο Γιαννόπουλος ναι μεν θα κατέβει αλλά δεν αποκλείεται να βρεί πια απέναντί του έναν Μπακογιάννη...

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννης: Τιμή μου και καμάρι μου το «βλαχοδήμαρχος»