ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο Γιοχάνες Χαν

Στην Ελλάδα ο Γιοχάνες Χαν

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται αύριο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία για τις περιφερειακές επενδύσεις στην περίοδο 2014- 2020.

Ο κ. Χαν θα επισκεφθεί την Κρήτη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και με επιχειρηματίες και, στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος Χαν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ενώ στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, θα παρουσιάσει από κοινού με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γ. Καμίνη, το σχέδιο αστικής ανάπτυξης «Έργο Αθήνα» του δήμου Αθηναίων.

Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «μεγάλη καινοτομία», καθώς για πρώτη φορά δήμος χρηματοδοτείται απευθείας από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε..

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 72 έργα για την επιχειρηματική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναζωογόνηση της Αθήνας, αλλά και για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.