ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεν: Το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία

Ρεν: Το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα στο Στρασβούργο ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Σάϊμον Ο΄Κόνορ, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Σ. Ο' Κόνορ, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής τής Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εξάλλου, εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον Σ. Ο' Κόνορ, οι κύριοι Ρεν και Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυσης της ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Ρεν: Το «καλό κουράγιο» θα το χρειαστείτε εσείς