ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ν.Δ. θα υποστηρίξει τον Γ. Σγουρό για την Περιφέρεια

Η Ν.Δ. θα υποστηρίξει τον Γ. Σγουρό για την Περιφέρεια

Μπόμπολας, Α.Γεωργιάδης υπέρμαχοι της στήριξης του Γ.Σγουρού από τη Ν.Δ. -Θετικό και το Μαξίμου που «τεστάρει» αντιδράσεις

Η μητέρα όλων των μαχών για τις περιφερειακές εκλογές είναι βέβαιο ότι θα δοθεί στην Αττική.

Όχι μόνο γιατί αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αλλά και γιατί ο επόμενος περιφερειάρχης όχι μόνο θα διαχειριστεί τους πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, αλλά και θα επηρεάσει τις αποφάσεις για τα επενδυτικά σχήματα που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι μετρήσεις που έχουν γίνει, πέρα από το μεγάλο αριθμό των αναποφασίστων, εμφανίζουν μία σαφή υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη Β' Αθηνών και στη Β' Πειραιά είναι εμφανής και μη αναστρέψιμη.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, είναι ο μόνος που επιθυμεί να δώσει τη μάχη κόντρα στον υποψήφιο που θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

xardalias

Στελέχη της Ν.Δ, όπως ο κ. Βορίδης, εμφανίζονται απρόθυμα να δώσουν αυτή τη μάχη, ενώ και ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς, που προωθείτο ως λύση, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την πολιτική.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ.Σγουρός φαντάζει ως η μοναδική λύση.

Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο στόχος του από τη στιγμή που σχηματίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά. Ευφυής και ευέλικτος ο Περιφερειάρχης Αττικής επιχείρησε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου και το πέτυχε.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι καθοριστικό ρόλο για το άνοιγμα αυτού του διαύλου έπαιξε ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, ο αδελφός του Πρωθυπουργού και Πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, κάτι όμως που δε φαίνεται να έχει υπόσταση.

Το Μαξίμου είναι θετικό στην προοπτική στήριξης του κ.Σγουρού, ζυγίζει όμως τις αντιδράσεις που θα δημιουργηθούν.

νδ συγγρου

Στη Συγγρού θεωρούν ότι η μάχη της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η επιλογή του κ. Σγουρού δίνει ένα σχετικό πλεονέκτημα στη Ν.Δ, αφού αν ηττηθεί, η ήττα δεν θα αντανακλά απευθείας στο κόμμα μια και ο σημερινός Περιφερειάρχης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Σγουρός στηρίζεται και από τα ΜΜΕ του συγκροτήματος Μπόμπολα, από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη και από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη που έχει μεταβληθεί στον πιο φανατικό υποστηρικτή της υποψηφιότητας του.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η σπουδή αυτή του Υπουργού Υγείας δεν είναι άσχετη των προθέσεων του Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Γιάννης Σγουρός, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε τον κ. Βενιζέλο στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, έχει μία χαλαρή σχέση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα είναι ιδιαίτερα στενή η σχέση του με τον κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο σημερινός Περιφερειάρχης στηρίζεται και από μία ομάδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ υπό τον κ. Ψαριανό, αν και επιδιώκει και τη στήριξη του κ. Κουβέλη.

sgoyros

Ο στόχος του κ.Σγουρού είναι να συσπειρώσει στο δεύτερο γύρο όλους τους ψηφοφόρους και τις πολιτικές δυνάμεις που αποστρέφονται το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δε φαίνεται να προβληματίζεται για το ενδεχόμενο να δεχθεί πόλεμο από στελέχη της Ν.Δ. Θεωρεί ότι η στήριξη που απολαμβάνει από το Μέγαρο Μαξίμου θα λειτουργήσει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχοντας τη στήριξη της Ν.Δ αλλά και μέρους ή και του συνόλου της ΔΗΜΑΡ, ο κ.Σγουρός θα πρέπει να αναδιατάξει και τις θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών που θα κατανεμηθούν στα κόμματα που τον στηρίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Η αγωνία του Περιφερειάρχη Αττικής για την επανεκλογή του

Δήλωση Σγουρού ανάβει τα αίματα...

Ξύλο και βρισιές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του Γ. Σγουρού

Έγιναν «μαλλιά- κουβάρια» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Συνεχίζεται το φλερτ Σγουρού με τη Ν.Δ.!