ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμη φυλακή υψίστης ασφαλείας

Αθανασίου: Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμη φυλακή υψίστης ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

DENDIAS232232333

Αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά της επιτροπής που έδωσε την άδεια για τον Ξηρό, ενώ ανακοίνωσε ότι τροποποιείται το καθεστώς ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε καταδικασθέντες για τρομοκρατία.

Παράλληλα τόνισε ότι εντός των επομένων 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για όσους κρίνονται ως εξόχως «επικίνδυνοι».

PAGOS

Έρευνα και από τον Άρειο Πάγο

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελο Ζαχαρή, να διενεργήσει προσωπικά ο ίδιος πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της 8ήμερης άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Χριστόδουλο Ξηρό.

Παράλληλα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου έχει ζητηθεί η διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τα δύο υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό.

xristodoulos-xiros

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα εστιάζει στη διευθύντρια των φυλακών του Κορυδαλλού και στην κοινωνική λειτουργό του επίμαχου σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού από την 1η έως την 9η Ιανουαρίου 2014, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται καθημερινά στον Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, εκεί δηλαδή που είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής του.

Τέλος οι άδειες για τους τρομοκράτες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης θα φέρει στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ή τρομοκρατικές ενέργειες γενικότερα, δεν θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές που κρατούνται.

Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χορηγούνται άδειες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα:

Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός: Πήρε άδεια και δεν εμφανίστηκε στο τμήμα

Τέλος οι άδειες για τρομοκράτες από Αθανασίoυ