ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Το ΚΚΕ για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την νέα ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ».

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αναλαμβάνοντας την οργάνωση, ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης στα πλαίσια της ΚΠΑΑ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ορίζοντας το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα ως αρμόδιο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα της Ελληνικής προεδρίας και οι αποφάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών της συγκυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σηματοδοτούν ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ για την διείσδυση των μονοπωλίων σε νέες αγορές, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών της περιοχής».

000 ts-par7733628-thumb-large

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει αμέσως κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και καλεί τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς «να αντιταχθούν και να καταδικάσουν την νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να απαιτήσουν να μην διατεθεί το ευρωΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα, να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ». «Καμία διευκόλυνση στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας», καταλήγει η ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Όχι σε ελληνική εμπλοκή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

«Να μην εμπλακεί η χώρα σε επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία»