ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική αυτογελοιοποίηση οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική αυτογελοιοποίηση οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Τρόικας, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε σχετικό σημείωμά του ότι «όταν ο κ. Σαμαράς δηλώνει δημοσίως την «χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις» εφαρμογή του μνημονίου, τα περί «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα συνιστούν κυβερνητική αυτογελοιοποίηση».

«Πρόκειται για εμπαιγμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «αυτό που στην καλύτερη περίπτωση διεξάγεται, είναι μια διαπραγμάτευση για τα επιμέρους στοιχεία του μνημονίου και, κυρίως, για τον πολιτικό-επικοινωνιακό χειρισμό της εφαρμογής του, καθώς τα κεντρικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, όμως, όχι μόνο δεν τα αμφισβητεί η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά, τουναντίον διατυμπανίζει δημοσίως την απαρέγκλιτη εφαρμογή τους».

ST345434

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται και στον υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας, παραγνωρίζοντας προκλητικά τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπια που αφήνει πίσω η μνημονιακή πολιτική, δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας.

Ωστόσο, προσθέτει, ο κ. Στουρνάρας εκτελεί τις εντολές του κ. Σαμαρά. Επομένως, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτός που επιβάλλει την πλεύση της εθελόδουλης υποταγής και του μερκελισμού.

TROIKA

Ευρισκόμενη σε αδιέξοδο η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να καλύψει τα προβλήματά της «με τη γνωστή πλέον βρώμικη επικοινωνιακή πολιτική της ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι είναι μάταιος κόπος «διότι είναι ορατό ένα διαρκώς διογκούμενο ρεύμα εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστοσύνης του κόσμου στο πρόγραμμά του, που, αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει στην ανατροπή, βάζοντας την Ελλάδα στη νέα πορεία ανασυγκρότησης και δημοκρατικού μετασχηματισμού που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία Βορίδη στη Βουλή

Επείγουσα έρευνα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ