ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Μπουτάρη για ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Πρόταση Μπουτάρη για ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Την έκδοση ψηφίσματος υπέρ των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) πρότεινε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης o δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος τόνισε ότι, η πόλη έχει έννομο συμφέρον να στηρίξει τις θέσεις εργασίας και γενικά τις βιομηχανίες και σημείωσε ότι «δεν θέλουμε η πόλη να είναι υποδοχή φιλανθρωπικών καταστάσεων και επιδομάτων». «Έκλεισε η Siemens, η Φιλκεραμ, η Βιαμύλ, δεν είναι δυνατόν να το παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν άλλα συμφέροντα που θέλουν να κλείσει η ΕΛΒΟ» είπε.

Για το θέμα των αρχαιοτήτων στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου, το οποίο αύριο συζητείται στο ΚΑΣ, ο κ. Μπουτάρης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θα αποδειχθεί περίτρανα ότι για τα αρχαία και την καθυστέρηση δεν φταίει η ένσταση του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας» και συμπλήρωσε ότι «το βρίσιμο που ακούγαμε από κάποιους ήταν επειδή ήθελαν να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) τονίζοντας ότι ο δήμος θα αναλάβει να ορίσει ημερομηνία, μετά από συνεννοήσεις με κύριο συνεργάτη το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) μια ημερίδα, όπου θα αναλυθούν όλα τα στοιχεία για να «προχωρήσει η ιστορία του ΟΑΣΘ».

53926e28c5631f2d86e9c9b6d68314a1 XL

Εκείνο που είναι απολύτως απαραίτητο είναι να αποκλειστεί οποιαδήποτε απεργία, είπε. Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την προσωπική του θέση κατά των μαθητικών παρελάσεων, λέγοντας πως είναι «κατάλοιπα Μεταξικής νοοτροπίας» σημειώνοντας ότι το «θέαμα είναι απαράδεκτο. Μερικές φοράνε μίνι φούστες είναι σαν να πηγαίνουν σε ντίσκο». Πρότεινε δε, να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το «εάν θέλουμε να γίνονται οι μαθητικές παρελάσεις ή όχι».

Για το θέμα των καταλογισμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε βάρος εργαζομένων και πρώην εργαζομένων του δήμου, σημείωσε ότι, είναι μια ιστορία «εξαιρετικά βάρβαρη» και πρόσθεσε ότι, θέση μας είναι ότι το κράτος πρέπει να αντιληφθεί ότι με τους καταλογισμούς δεν λύνεται το πρόβλημα. Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε νωρίτερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Θρασύβουλος Αμαξόπουλος ζητώντας τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στις συζητήσεις για τη δημιουργία διαδημοτικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ο δήμος να πληρώνει τα λεφτά που πληρώνει και να βλέπει η Κεντρική Μακεδονία και να μην πληρώνει κανείς άλλος. Η λογική μας είναι να ξεκινήσουμε μια σειρά συζητήσεων, πιο δεσμευτικών από άλλους δήμους, θα βρούμε τον τρόπο πώς θα έχουμε μια συστηματική συμμετοχή όλων και έτσι θα μειωθεί η επιβάρυνση του δήμου».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Πρωτοβουλία» Ανέστη Τελίδη από τις επιτροπές παράδοσης - παραλαβής εργασιών και υλικών.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνεί ο Μπουτάρης με τον Τσίπρα ως προς το χρέος