Δένδιας: Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας

Δένδιας: Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου απάντησε στο ερώτημα αν η απόδραση Ξηρού δημιουργεί την ανησυχία ότι μπαίνουμε σε μία νέα σελίδα της τρομοκρατίας ή αν έχουν δοθεί υπερβολικές διαστάσεις στο δημόσιο διάλογο για τις συνέπειες της απόδρασης.

«Όχι. Δεν έχουμε δώσει υπερβολικές διαστάσεις. Δυστυχώς, μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ότι όλα είναι ήσυχα και ότι αύριο το πρωί μπορούμε να αγνοήσουμε την απόδραση, την παραβίαση των περιοριστικών όρων και να γυρίσουμε στη ζωή μας. Δεν είναι έτσι. Δυστυχώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση της τρομοκρατίας προς την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει με κανένα τρόπο ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε οι διωκτικές αρχές να υποβαθμίσουν το φαινόμενο. Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση η οποία κατευθύνεται ευθέως κατά της προσπάθειας της οικονομικής ανάκαμψης του τόπου. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας τόπος ο οποίος δέχεται τρομοκρατικά χτυπήματα μπορεί εύκολα να ανακάμψει ή να δεχθεί ξένες επενδύσεις. Τον καθιστά απαγορευτικό. Κατά συνέπεια ό,τι και να κάνουμε στην προσπάθεια αυτή, στην πραγματικότητα θα σας έλεγα, ότι καλώς γίνεται. Δεν θα έλεγα με κανέναν τρόπο ότι υπάρχει θέμα υπερβολής εκεί».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στο ερώτημα αν ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται σε συνεργασία με τη λεγόμενη νέα τρομοκρατία, είπε: «Μάλιστα. Σπανίως αναφέρομαι σε επιχειρησιακά, αυτό δεν είναι επιχειρησιακό, γι’ αυτό σας δίνω μία ευθεία απάντηση».