ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Άγιον Όρος ο Σαμαράς - Ποιο είναι το τάμα που έχει κάνει

Στο Άγιον Όρος ο Σαμαράς - Ποιο είναι το τάμα που έχει κάνει

Ενα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, για να πραγματοποιήσει ένα τάμα, θα κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το Σαββατοκύριακο.

Οπως τονίζουν συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς θέλει εδώ και πάρα πολύ καιρό να πραγματοποιήσει ένα «τάμα» και μάλιστα το σχεδιάζε αρκετά χρόνια. Ωστόσο, λόγω του φόρτου εργασίας και των υποχρεώσεών του το ανέβαλε συνεχώς.

Την περασμένη εβδομάδα όταν συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη (ο οποίος επισκέπτεται συχνά την Αθωνική πολιτεία), στη Βουλή, του ζήτησε να αναλάβει όλα τα διαδικαστικά, για να μπορέσει να εκπληρώσει το τάμα του.

Και όντως, έτσι έγινε: ο κ. Ιωαννίδης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ο πρωθυπουργός θα φθάσει στις Καρυές το απόγευμα του Σαββάτου, όπου θα του επιφυλαχθεί επίσημη υποδοχή από τους αντιπροσώπους όλων των μονών.

Μετά την επίσημη υποδοχή στον Ναό του Πρωτάτου, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα συνομιλήσουν με τους αγιορείτες, ακούγοντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, όπως και τα αιτήματα (φορολογικά, αναστηλώσεων, κ.ά.), που προβάλουν προς την ελληνική Πολιτεία. Μετά το δείπνο που θα έχουν μαζί τους, θα διανυκτερεύσουν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Επιστασίας.

Το πρωί της Κυριακής η πρωθυπουργική ακολουθία θα εκκλησιαστεί και κατόπιν θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας, δύο από τα πλέον εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα της περιοχής που γοητεύουν και γεμίζουν κατάνυξη τους επισκέπτες τους.Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.

Τον πρωθυπουργό στο Αγιον Ορος θα συνοδεύσουν ο κ. Ιωαννίδης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου, θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, δύο στενοί συνεργάτες του κ.Σαμαρά που διατηρούν δεσμούς με την αγιορείτικη κοινότητα, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Ευθύμιος Καρανάσιος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων