ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους η κυβέρνηση (pics)

Αντ. Σαμαράς: Αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους η κυβέρνηση (pics)

Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους για να συνεχίσουν απερίσπαστα το πνευματικό τους έργο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στη Μονή Ιβήρων.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής, πατέρας Ναθαναήλ, ενώ στην προσφώνησή του ο πατέρας Βασίλειος Γοντικάκης, είπε ότι ο ίδιος και άλλοι μοναχοί έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όμως διαπίστωσαν πως στο Άγιον Όρος συντελείται μια «επανάσταση εν ειρήνη».

Ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτιόσας και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μονής, όπου φυλάσσονται ιστορικά και άλλα κειμήλια μεγάλης αξίας.

Οι μοναχοί πρόσφεραν κέρασμα στον πρωθυπουργό και η υποδοχή του έγινε με το βυζαντινό τελετουργικό.

Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί επισκέψεις σε μονές κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος. Χθες διανυκτέρευσε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές και νωρίς το πρωί παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν οι υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Α. Σαμαράς: Η χώρα βγαίνει από τους φαύλους κύκλους

Στο Άγιον Όρος για δεύτερη μέρα ο Αντώνης Σαμαράς (pics)

Σαμαράς: Το πλεόνασμα είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ