Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των δανειστών

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των δανειστών

-Η τρόικα, ο Ρεν και οι προκλητικές δηλώσεις.

-Κρίσιμο Eurogroup την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Χάσμα αγεφύρωτο φαίνεται πως χωρίζει την Ελλάδα και τους δανειστές, με τις δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω.

Με προκλητικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα, οι δανειστές αφήνουν αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και βάζουν νέα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός από το Άγιον Όρος δεν έκρυβε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του μετέθεσε όλες τις αποφάσεις για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό το καλοκαίρι, προκαλώντας εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους και περιμένει να δει τη στάση των δανειστών στο αυριανό Eurogroup.

Επισήμως η κυβέρνηση δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του επιτρόπου – που σε λίγους μήνες αποχωρεί από την θέση του – ωστόσο κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως η χώρα μας έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας δεν κρύβει την ενόχλησή του για την δυσπιστία που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι ομόλογοί του στην ευρωζώνη, για τα στοιχεία που τους παρουσιάζει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο «τσάρος» έχει στρέψει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα τα βέλη του εναντίον των Βρυξελλών.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι στις Βρυξέλλες δεν περίμεναν να επιτευχθεί από φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα και τώρα βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να τηρηθούν και από την άλλη πλευρά τα συμφωνηθέντα. 

Διαβάστε επίσης: 

Τρίτο θέμα η Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας

Eπιφυλακτική η τρόικα για το πλεόνασμα-Μετά το Eurogroup η επιστροφή

«Μετά το Eurogroup η τρόικα στην Αθήνα»

Κουρουμπλής για Τρόικα: Ποιος θα απολογηθεί για το έγκλημα;

Προς αναζήτηση συμφωνίας με την τρόικα η κυβέρνηση

Κυβέρνηση και τρόικα αναζητούν συμβιβασμό

Πόλεμος νεύρων για το πρωτογενές πλεόνασμα

Σαμαράς: Δεν θέλουμε νέα βοήθεια!

Άνω-κάτω το πλεόνασμα

Προς «ναυάγιο» η εκταμίευση της δόσης