ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μετά το Eurogroup η τρόικα στην Αθήνα»

«Μετά το Eurogroup η τρόικα στην Αθήνα»

Είναι προφανές ότι έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα και οι υπουργοί Οικονομικών απλώς θα ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το Eurogroup η τρόικα θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Αθήνα και προσέθεσε ότι η επιστροφή της τρόικα είναι αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απάντησε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να έχει κάποιος «βέβαιη άποψη» για πλεόνασμα, δεδομένου ότι η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος του 2013, στις 23 Απριλίου.

«Πραγματικά δεν έχω ιδέα αν οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σωστές ή όχι. Πάντως, με εκπλήσσει η βεβαιότητά της», δήλωσε, σχολιάζοντας ότι αν το πλεόνασμα είναι πράγματι τόσο υψηλό οι πάντες θα μείνουν ικανοποιημένοι.