ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Να αποφασίσει η Βουλή για το «σπάσιμο» του δήμου Λέσβου

Αθανασίου: Να αποφασίσει η Βουλή για το «σπάσιμο» του δήμου Λέσβου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου πετάει το γάντι στο Υπουργείο Εσωτερικών -Αποκαλύπτει ότι ο Ε.Βενιζέλος είναι θετικός σε αυτή την κίνηση, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον κ.Μιχελάκη.

Όπως είχε αποκαλύψει την Παρασκευή το Newsbomb, κατά αποκλειστικότητα, μία νέα ενδοκυβερνητική κόντρα παίρνει διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για το ''σπάσιμο'' του Δήμου Λέσβου και των άλλων τριών νησιωτικών δήμων (Κέρκυρα, Ρόδος, Κεφαλονιά) και με δημόσιες δηλώσεις του, ουσιαστικά δείχνει προς το μέρος του Υπουργού Εσωτερικών κ.Μιχελάκη.

Ο κ.Αθανασίου αποκαλύπτει ότι ο κ.Βενιζέλος είναι θετικός στο ενδεχόμενο να ''σπάσουν'' οι μεγάλοι νησιωτικοί δήμοι και ιδιαίτερα ο Δήμος Λέσβου, κάτι που καταρρίπτει όσα έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ο κ.Μιχελάκης για αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Όπως άλλωστε αποκάλυψε και το Νewsbomb,ο κ.Π.Κουκουλόπουλος σε συζήτηση με τον κ.Μιχελάκη δεν ήταν αρνητικός, θέτοντας μόνο ως όρο να περιοριστούν οι αλλαγές στον Καλλικράτη, σε ότι αφορά στη δημιουργία νέων δήμων, μόνο στα 3-4 μεγάλα νησιά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προδιέγραψε μάλιστα και τη λύση, ζητώντας να έρθει η σχετική τροπολογία στη Βουλή και να αποφασίσει η πλειοψηφία, διευκολύνοντας έτσι 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ενδέχεται να καταψηφίσουν και αυτό γιατί θεωρεί βέβαιο ότι η τροπολογία θα υπερψηφιστεί με τη στήριξη των ΑΝ.Ελλήνων.

Μάλιστα ο κ.Αθανασίου αφήνει να εννοηθεί στις δηλώσεις του, ότι υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του κ.Βενιζέλου σε αυτή τη φόρμουλα.
Όπως όλα δείχνουν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης πιεζόμενος από τους συμπατριώτες του, επιχειρεί να φέρει τον κ.Μιχελάκη προ των ευθυνών του και να τον καταδείξει ως τον μοναδικό υπεύθυνο.

Ταυτόχρονα του αφαιρεί και το άλλοθι που χρησιμοποιούσε περί αντίδρασης από το ΠΑΣΟΚ, που εμπόδιζε το ''σπάσιμο'' του Δήμου Λέσβου.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ , επειδή ο Υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως τροχοπέδη στο σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων και να επιρρίψει σε αυτόν το κόστος από τη δυσαρέσκεια των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κοντά στον κ.Βενιζέλο έλεγε ότι '' Δεν μπορεί η Ν.Δ να μας καθιστά μέρος των εσωκομματικών της προβλημάτων και της σύγκρουσης δύο υπουργών για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου. Δεν μπορεί να χρεώνει το πρόβλημα σε εμάς''. Παράλληλα από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών όφειλε και οφείλει να ξεκαθαρίσει το θέμα άμεσα και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από υπεκφυγές.