ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη στροφή εξόδου από την κρίση

Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη στροφή εξόδου από την κρίση

Στο εξάμηνο που διανύουμε η Ελλάδα πρέπει να κάνει πραγματικά τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό, υπογράμμισε, θα είναι και η έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στα νέα ρεύματα ευρωσκεπτικισμού που αναπτύσσονται, ενώ παρατήρησε πως στο εξάμηνο που διανύουμε θα κριθούν και η αξιοπιστία και το μέλλον της Ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα είναι το «εργαστήριο» της σύνθετης ευρωπαϊκής κρίσης. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι χρειάζεται μια νέα αντίληψη για την Ευρώπη, μια νέα αφήγηση που δεν θα είναι ταυτισμένη με τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία και την κρίση, και βελτίωση της αρχιτεκτονικής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

13675217

Πρόσθεσε ότι υπάρχει έλλειμμα αντανακλαστικών στην Ε.Ε. που πρέπει να καλυφθεί και να αντικρουστεί ο ευρωσκεπτικισμός, είτε είναι ακροδεξιός, είτε κλασικός συντηρητικός, είτε μιας δήθεν ριζοσπαστικής, αλλά κατά βάθος βαθιά συντηρητικής αριστεράς που θέλει να διατηρήσει το status quo. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτή η Προεδρία της Ε.Ε. θα είναι επιτυχημένη όπως οι προηγούμενες και εξήρε τη συμβολή της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη στη διοργάνωση του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Δαμανάκη για μνημόνια: Τα χειρότερα έχουν περάσει!