ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές

Σκουρλέτης: Ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές

«Υπάρχει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να έχει μια πιο αξιοπρεπή ήττα. Διότι αν είναι αυτή η ήττα βαριά, μεγάλη, θα θέσει σε αμφισβήτηση και την ίδια την αρχηγία του στη ΝΔ», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρχει ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές που να επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να συμμετέχει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβεβαίωσε δε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί στην κυβέρνηση δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι «οδηγούμαστε στην ανάγκη, επιτέλους, η Ελλάδα να μιλήσει με βάση την πραγματική, τη δική της εμπειρία και να θέσει το ζήτημα στη συζήτηση συνολικά και όχι μόνο επί του δημοσιονομικού προβλήματος και της κρίσης. Δεν το κάνει ο κ. Σαμαράς. Λέει ότι "κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε". Ότι ακολουθήσαμε, δηλαδή, το λάθος. Και αντί να αξιοποιήσει αυτές τις φωνές που ακούγονται πλέον και από τον ευρωπαϊκό χώρο, είτε λέγεται Deutsche Bank, είτε επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, που χαρακτηρίζουν την τρόικα ως χασάπη, είτε τον ΟΟΣΑ που λέει ότι το χρέος, με την ακολουθούμενη πολιτική, δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο, αυτός ακολουθεί το λάθος. Ο λαός αυτήν τη στιγμή εξοντώνεται. Η χώρα πεθαίνει».