Βενιζέλος: Καλωσορίζουμε την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο

Βενιζέλος: Καλωσορίζουμε την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως είναι θετική εξέλιξη η απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνεργασία με την 'Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν 'Αστον. Είναι τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο, να αναλογιστούν όλοι οι παράγοντες της Ουκρανίας την ιστορική τους ευθύνη για την υιοθέτηση, συναινετικών και δημοκρατικών λύσεων που θα εξασφαλίσουν την επιστροφή στην ομαλότητα και τη διατήρηση της εθνικής ενότητας και ακεραιότητας της χώρας τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad+3 .

«Καλωσορίζουμε την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο και εκφράζουμε την ελπίδα ότι η εξέλιξη αυτή θα συντελέσει στην επιστροφή στην κανονικότητα και στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η μόνη πραγματική διέξοδος από την κρίση είναι ο δημοκρατικός διάλογος και όχι η βία, ο ρεβανσισμός και ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.