ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Κακλαμάνη για τη διαθεσιμότητα τν εκπαιδευτικών

Ερώτηση Κακλαμάνη για τη διαθεσιμότητα τν εκπαιδευτικών

Για κίνδυνο «πυριτιδαποθήκης στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης σε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργός Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας στο δημόσιο.

Ο κ. Κακλαμάνης σχολιάζει ως «καταστροφική» την προ 8μήνου εφαρμογή της κατάργησης του περίπου 50% των ειδικοτήτων και τμημάτων στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι σε διαθεσιμότητα εντασσόμενοι εκπαιδευτικοί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές του υπ. Παιδείας ή του υπ. Υγείας συγκεκριμένα.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση του χρόνου διαθεσιμότητα πλησιάζει και «ήδη στις 22 Μαρτίου επίκεινται οι οριστικές απολύσεις πολλών εκ των εκπαιδευτικών αυτών γιατί, προφανώς, η κυβερνητική δέσμευση δεν έχει ως αυτή την ώρα τηρηθεί», όπως επισημαίνει ο βουλευτής.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κακλαμάνης ζητεί να μάθει «εάν, πώς και πότε με αμέσως λαμβανόμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, που τείνει να μεταβάλει σε «πυριτιδαποθήκη» τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Συνάντηση Σαμαρά - Αρβανιτόπουλου για τους εκπαιδευτικούς