ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν

«Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης», επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προς το προεδρείο της ΟΛΜΕ, κατά την απογευματινή συνάντηση, που διεξήχθη με βασικό αντικείμενο τη διαδικασία κινητικότητας και την απόλυση εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα προκήρυξη θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 1.787 εκπαιδευτικοί και προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις, δηλαδή εκτός μένουν 78 εκπαιδευτικοί και όσοι δεν καλύψουν τις θέσεις από τη διαδικασία κινητικότητας.

Σημειώνεται δε ότι αύριο λήγει και η 8μηνη προθεσμία της διαθεσιμότητας, ενώ νωρίτερα σήμερα παραδόθηκαν στο ΑΣΕΠ οι τελικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών, από το αρμόδιο Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, καθώς ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την προκήρυξη ακόμη 212 θέσεων για καθηγητές που υπολείπονται και το μόνο που τους υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι μία μικρή παράταση της διαθεσιμότητας, προκειμένου να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ