ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης για ταξί και φορτηγά

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης για ταξί και φορτηγά

Για το θέμα των διατάξεων που αφορούν τα ταξί και τα φορτηγά και περιλαμβάνονται αρχικά στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και στη συνέχεια στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ψηφιακή σύγκλιση.

Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι θα πρέπει να έχει πρώτα μια ολοκληρωτική ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης για το αποτέλεσμα της τελικής διαπραγμάτευσης που κάνει με τους εκπροσώπους της τρόικας και του ΟΟΣΑ και μετά να προβεί σε δήλωση.

«Υπάρχουν ορισμένες προτάσεις από την πλευρά του ΟΟΣΑ, τις έχει καταθέσει ο ΟΟΣΑ στο πλαίσιο αυτής της "εργαλειοθήκης", η οποία έχει μια σειρά από προτάσεις και ρυθμίσεις για τις μεταφορές. Αυτές οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση τις εξετάζει και στο τέλος θα υπάρξει μια θέση-τοποθέτηση ποιες απ' αυτές θα γίνουν δεκτές, ποιες δεν θα γίνουν δεκτές, ποιες θα γίνουν δεκτές ενδεχομένως σε κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα σύντομο ή πιο πέρα τα επόμενα χρόνια ή τους επόμενους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Σε αναμονή η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με ανακοίνωσή της μετά και τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι «θα αποσυρθούν οι διατάξεις που αποτελούσαν αιτία πολέμου», δηλώνει «αναμονή μέχρι την κατάθεση του τελικού κειμένου, όπου θα είναι ξεκάθαρες οι οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης».

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πλήρους εξίσωσης του ΕΙΧ με το ΕΔΧ αποδείχτηκαν ανακριβείς κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιμένουμε στον διακριτό ρόλο και την αποστολή του κάθε μέσου με όρους και προϋποθέσεις και δεν πρόκειται να δεχθούμε την ασυδοσία και την ισοπέδωση των πάντων από τους λίγους που έχουν συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος είναι έτοιμος να δώσει οποιαδήποτε μάχη χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Δεν αλλάζει το πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ταξί