ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα αγοράζουμε ελληνικό γάλα και με σφραγίδα

Χατζηδάκης: Θα αγοράζουμε ελληνικό γάλα και με σφραγίδα

Λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου που έρχεται σήμερα στη Βουλή και φέρνει σημαντικές αλλαγές στην αγορά, παρουσίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υπουργός είπε ότι «το κείμενο του πολυνομοσχεδίου όπως έχει διαμορφωθεί θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα. Αν αρχίσουμε όμως να το ξηλώνουμε θα υπάρξουν προβλήματα».

Υποστήριξε ακόμα ότι τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ήταν μνημονιακή υποχρέωση πριν αναλάβει εκείνος το υπουργείο.

Κάθε φορά που συζητούσαμε με την τρόικα για την επόμενη δόση οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεταν το θέμα, δήλωσε.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega, το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας μπορεί να είναι μια από τις τρεις τουριστικές περιοχές όπου σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα επιτραπεί να ανοίγουν τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο.

Εξήγησε ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι να το ζητήσουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες και οι φορείς τους καθώς η λειτουργία θα είναι προαιρετική. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του κ. Χατζηδάκη θα είναι αρκετές οι τουριστικές περιοχές που θα ζητήσουν να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού θα χρειαστεί ένας μήνας για να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές της αγοράς στα νέα δεδομένα για το γάλα και επανέλαβε ότι η τιμή του θα μειωθεί.

«Όποιο προέρχεται από την Ελλάδα θα φέρει ελληνικό σήμα. Τώρα και με τη σφραγίδα του κράτους θα μπορούμε να αγοράζουμε Ελληνικό γάλα», σημείωσε.

Επανέλαβε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: το γάλα ημέρας, που θα έχει διάρκεια ζωής δύο ημέρες, το γάλα απλής παστερίωσης στο οποίο δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για τη λήξη του σε πέντε ημέρες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά διευρύνονται τα περιθώρια ανάλογα με τον τρόπο παστερίωσης της κάθε εταιρίας και τέλος το μακράς διαρκείας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι 50 αλλαγές που φέρνει στην αγορά το πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά

Αυτό είναι ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

«Προαπαιτούμενο» για την επόμενη δόση η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου