ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5ώρη στήριξη Μέρκελ σε Σαμαρά

5ώρη στήριξη Μέρκελ σε Σαμαρά

Η γερμανίδα καγκελάριος, θα φτάσει στην Αθήνα ένα 24ώρο μετά την πιθανολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Διάρκειας μόλις... 5 ωρών θα είναι η στήριξη που θα παράσχει στη δικομματική κυβέρνηση η γερμανίδα Καγεκλάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία και αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα.

Η γερμανίδα καγκελάριος, θα φτάσει στην Αθήνα ένα 24ώρο μετά την πιθανολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, προκειμένου να απονείμει τα εύσημα στην κυβέρνηση για τη δημοσιονομική πρόοδο. Αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στις θυσίες των Ελλήνων, χωρίς πάντως να εμφανίζεται έτοιμη να σηματοδοτήσει οποιαδήποτε αλλαγή στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική που βύθισε στην ύφεση και την ανεργία όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο.

Η κ. Μέρκελ προγραμματίζεται να φθάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 15.00 και αμέσως θα μεταβεί στο Hilton όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ για start-up επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια, η κ.Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου προγραμματίζεται κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σαμαράς και Μέρκελ αναμένεται να κάνουν κοινές δηλώσεις, τις οποίες η κυβέρνηση θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει ως ένα ισχυρό χαρτί στη μάχη των εκλογών που έπονται. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθεί η κ. Μέρκελ στο αναμενόμενο ερώτημα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και για το χρόνο που αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει, αν και είναι δεδομένο πως θα επικαλεστεί την επικείμενη έκθεση της Eurostat, στις 23 Απριλίου, προκειμένου να μην δώσει σαφή απάντηση. Άλλωστε, ενώ η Αθήνα αναμένει μία θετική δήλωση για το χρέος, στο Βερολίνο ακούν με... πανικό τα διάφορα σενάρια και η κ. Μέρκελ αναμένεται να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης στήριξης της δικομματικής κυβέρνησης στην Ελλάδα και του κινδύνου αναζωπύρωσης του ευρωσκεπτικισμού στη Γερμανία.

Δεδομένη, ωστόσο, αναμένεται η... ψήφος εμπιστοσύνης της Καγκελαρίου στην Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό ενώ αναμένεται, επιτέλους, και η επισημοποιήσει της ενεργοποίησης του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου στο οποίο η Γερμανία, μέσω της KfW, συμμετέχει με τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται αμέσως μετά να μεταβεί στο αεροδρόμιο προκειμένου να αναχωρήσει για την πατρίδα της, δίνοντας έτσι τέλος στην 5ώρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης...

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται η Μέρκελ με τα δώρα

Πρώτα η Μέρκελ, μετά ο Τσίπρας

Τσίπρας: Η πιο επικίνδυνη πολιτικός για τους Ευρωπαίους είναι η Μέρκελ