Παπανδρέου: Η έξοδος στις αγορές μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα

Newsroom Newsroom

Παπανδρέου: Η έξοδος στις αγορές μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα

Σημαντική εξέλιξη και μεγάλο βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χαρακτηρίζεται, σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η έξοδος της χώρας στις αγορές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πάντως, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια το κόστος της προσπάθειας θα μπορούσε να ήταν μικρότερο και η έξοδος στις αγορές να είχε γίνει νωρίτερα, αν δεν είχαν χαθεί δύο χρόνια, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι αυτή την απώλεια κυρίως στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα δύο κόμματα πρωτοστάτησαν στον «αντιμνημονιακό» αγώνα.

Στα δύο κόμματα καταλογίζεται η ευθύνη για την ανυπαρξία εθνικής συνεννόησης, η οποία τίθεται ως προϋπόθεση για να μην επιστρέψει η χώρα και πάλι, στα πρόθυρα μιας νέας καταστροφής, ταυτόχρονα με τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως τονίζεται, σταμάτησαν ή και ορισμένες υπονομεύθηκαν, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ΝΔ επικρίνεται διότι είχε χαρακτηρίσει «λάθος» τις επιλογές της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες οδήγησαν σήμερα στην έξοδο στις αγορές και «πρότεινε Ζάππεια και ισοδύναμα μέτρα 18 δισ. ευρώ». Και προστίθεται ότι η ΝΔ πανηγυρίζει σήμερα, «αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη» τις προτάσεις της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα σχίσει τα μνημόνια, σήμερα θέλει τη συνέχιση του δανεισμού με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου.

Διαβάστε επίσης:

Η φούσκα της εξόδου στις αγορές και η σκληρή πραγματικότητα

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved