ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η Μέρκελ

Στην Αθήνα η Μέρκελ

Αγωνία για το αν θα επιβεβαιωθούν οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για κούρεμα

Για δεύτερη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται την Αθήνα ένα μόλις 24ωρο πριν την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Η κ. Μέρκελ προσγειώθηκε λίγο πριν τις 14.30 στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, όπου την υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ήδη αναχώρησε για το Ξενοδοχείο Hilton, όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό, θα λάβουν μέρος στις 15.15 σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και στις 16.20 σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17.30 το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.

1845394

Τι προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση

Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δηλώσεις της η κ. Μέρκελ θα εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Η καγκελάριος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει το ελληνογερμανικό επενδυτικό ταμείο και το συγκεκριμένο ποσό με το οποίο αυτό θα προικοδοτηθεί.

Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς αναμένεται να θέσει επίσημα για πρώτη φορά στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη μείωση του ελληνικού χρέους και την άμεση έναρξη των συνομιλιών.

Σύμμαχος του Α. Σαμαρά θα είναι η άκρως επιτυχημένη έξοδος στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, κάτι που αναγνωρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο Α. Σαμαράς έχει τονίσει πως η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της απέναντι στους δανειστές τηρώντας τις δεσμεύσεις της και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν και οι εταίροι το ίδιο. Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να το επαναλάβει κατά τη διάρκεια των επίσημων δηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 5:30 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Μέρκελ

«Κάγκελα» παντού για την Καγκελάριο

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

Στην Πλάκα το δείπνο στη Μέρκελ

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο Μαξίμου