ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δύσκολα θα αποφευχθούν εθνικές εκλογές το 2014

Κουβέλης: Δύσκολα θα αποφευχθούν εθνικές εκλογές το 2014

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «όσο ακολουθούν την ίδια πολιτική», εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.


«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποτελούν μονόδρομο, όχι όμως μια κυβέρνηση, όπως η σημερινή, που επιμένει πεισματικά σε ένα πολιτικό και οικονομικό μείγμα αποτυχημένο και επικίνδυνο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «δύσκολα η χώρα θα αποφύγει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μέσα στο 2014».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι επιδίωξη του κόμματός του είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία», γνωρίζοντας, όπως είπε, ότι μόνον έτσι θα έρθει πιο κοντά ο στόχος της συγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, με μεταρρυθμιστική αντίληψη και ευρωπαϊκό ορίζοντα.

«Ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική κεντροαριστερά, που θα σταθεί απέναντι, τόσο στις συντηρητικές πολιτικές, όσο και στους ανεδαφικούς δογματισμούς», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο προοδευτικός πόλος δεν μπορεί να είναι ούτε δορυφόρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ούτε αρωγός του αριστερού λαϊκισμού. Ή θα είναι προοδευτικός, ή δεν θα υπάρξει».

Σε άλλη συνέντυξή του, στον τηλεποτικό σταθμο ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι δεν υπάρχει «υπόβαθρο» στην κοινή του εμφάνιση με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, τη Δευτέρα.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, η συνύπαρξη των δύο ανδρών, στην παρουσίαση ενός βιβλίου, είναι σύμπτωση και έχει συμβεί και στο παρελθόν, με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Κοππά:Κουβέλης-Παπανδρέου αγωνιούν για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας