ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το... μετέωρο βήμα της ΔΗΜ.ΑΡ. - Τι θα κάνει ο Κουβέλης

Το... μετέωρο βήμα της ΔΗΜ.ΑΡ. - Τι θα κάνει ο Κουβέλης

Τι θα κάνει ο Κουβέλης – Τι θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου - Όλο το παρασκήνιο για την παραίτησή του.

Με την παραίτησή του ο Φώτης Κουβέλης σήκωσε το «γάντι» που πέταξαν οι επικριτές του και το σταυρόλεξο του φαινομένου που ακούει στο όνομα ΔΗΜ.ΑΡ. αναμένεται να λυθεί μέσα στα όργανα.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που θα ορίσουν πότε θα συνεδριάσει -εντός τριημέρου- η Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ο κ. Κουβέλης θα υποβάλει τελικώς την παραίτησή του.

Επίσης, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα τεθεί το θέμα της ηγεσίας.

Το βασικό ερώτημα που υπάρχει είναι αν η παραίτηση του Κουβέλη είναι «παραίτηση εκτόνωσης μετ' επιστροφής» ή αν είναι πραγματική και αμετάκλητη.

Αρκετοί δηλαδή πιστεύουν ότι με την ανακοίνωσή του ο κ. Κουβέλης προκαλεί όποιον θέλει να αναλάβει τα ηνία του κόμματος σε αυτήν την δύσκολη φάση.
Την ίδια στιγμή, όλοι γνωρίζουν πως ο μόνος που θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία είναι ο Σπύρος Λυκούδης.

Με δεδομένο ότι κανένα μέλος της ΚΕ δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στην επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή, το Σάββατο, να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη και με τον τρόπο αυτό να επιχειρηθεί κάποιο είδος συσπείρωσης.

Όσοι γνωρίζουν καλά το ρεπορτάζ στους κόλπους της Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι ο Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή θα επιμείνει στην παραίτησή του την οποία θα θέσει στο έκτακτο συνέδριο.

Εκεί λοιπόν - στο συνέδριο - θα «παιχτούν» όλα για όλα. Ακόμη και το ενδεχόμενο ο Φώτης Κουβέλης να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος...

Όλα τα παραπάνω παραμένουν ανοικτά και μπορεί να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή και τούτο για δύο βασικούς λόγους:

1ον. Διότι αρκετοί πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αρκετά από τα στελέχη του κόμματος να μεταπηδήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια άλλα να μεταβούν στην ΕΛΙΑ.
Είναι προφανές ότι αρκετά στελέχη που μάλιστα ήταν κοντά στο περιβάλλον του Φώτη Κουβέλη, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα συνομιλούσαν στο παρασκήνιο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιότυπο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν όλοι οι λεγόμενοι «σκληροπυρηνικοί αριστεροί».

2ον. Από την άλλη μεριά αρκετά από τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. που προέρχονται από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο είχαν και εξακολουθούν αν έχουν επαφές με το ΠΑΣΟΚ και την ΕΛΙΑ, ενώ κάποιοι από αυτούς όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου προσβλέπουν - σύμφωνα με πληροφορίες - ακόμα και σε κυβερνητικές θέσεις στον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Η παραίτηση του αναμένεται να πυροδοτήσει και να φουντώσει τα σενάρια για το τι τελικώς θα κάνει από εδώ και πέρα ο κ. Κουβέλης. Ήδη έχουν αρχίσει να ξαναζεσταίνονται τα σενάρια ότι ο κ. Κουβέλης θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως μια λύση που θα ενώσει όλο το πολιτικό φάσμα.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωσε παραίτηση από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης