ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Στοιχειώδης σοβαρότητα επιβάλλει η παραίτηση να είναι οριστική

Οικονόμου: Στοιχειώδης σοβαρότητα επιβάλλει η παραίτηση να είναι οριστική

«Θέλω να πιστεύω ότι μια στοιχειώδης σοβαρότητα επιβάλλει η παραίτηση να είναι οριστική και αμετάκλητη. Είναι πολύ δευτερεύον για την κοινωνία ποιος θα είναι αρχηγός του 1%» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, για την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»: «Η είσοδος στην κυβέρνηση τότε έφερε αντιδράσεις.

Θυμίζω ότι ήμασταν 17 βουλευτές και αποχώρησαν τρεις, μείναμε 14. Έφυγαν και κάποια στελέχη, του κομματικού μηχανισμού.

Υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά θυμάμαι ότι μετά από ένα χρόνο στην κυβέρνηση, που ήταν μια δύσκολη απόφαση αυτή, γιατί ήταν τέτοια η εντολή που είχαμε λάβει -μιλάγαμε για την "κυβερνώσα Αριστερά" και ότι πήραμε "εντολή για λύση"- αλλά τα ποσοστά που παίρναμε στις δημοσκοπήσεις ήταν 5- 6%. Όταν αποχωρήσαμε, φτάσαμε στο 1- 1,5%. Νομίζω ότι ήταν λάθος κίνηση η αποχώρηση από την κυβέρνηση».

Εξέφρασε δε την άποψη πως δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας:

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για εκλογές η εκλογή ΠτΔ. Και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει πρόσωπο που να έχει τη συναίνεση των πολιτικών πτερύγων της Βουλής και να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί ο κύκλος που ξεκίνησε το 2012, να τελειώσει το 2016. Ο κ. Κουβέλης είναι ένα σεβαστό πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να υπάρξει σε κάθε πολιτική πρόταση, για κάθε πολιτικό αξίωμα».

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Δεν έχω στόχο την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων