ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Κινεζικές σπουδές στο Καποδιστριακό από το 2015-2016

Σαμαράς: Κινεζικές σπουδές στο Καποδιστριακό από το 2015-2016

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Κινέζο ομόλογό του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα αρχίσει και η διδασκαλία Κινεζικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Θέλω να αναφερθώ στην πολιτιστική μας συνεργασία με την Κίνα, που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο, πολύτιμο κεφάλαιο για τις διμερείς μας σχέσεις. Η υπογραφή για την αμοιβαία ίδρυση πολιτιστικών κέντρων θα συμβάλει ουσιαστικά στην εμβάθυνση αυτής της σχέσης των δύο λαών και θα προωθήσει τη γνώση του πολιτισμού αλλά και της γλώσσας της μίας χώρας στο έδαφος της άλλης.

Ήδη, νιώθουμε μεγάλη χαρά που η αρχαία ελληνική ιστορία και ο ελληνικός πολιτισμός διδάσκονται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Έχω επίσης, τη χαρά να ανακοινώσω σήμερα ότι, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, θα αρχίσει και η διδασκαλία Κινεζικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κι έτσι οι ελληνο-κινεζικές πολιτιστικές ανταλλαγές μπορούν να γίνουν ένα «παράθυρο» συνεχούς επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς που έχουν αφήσει το μοναδικό τους αποτύπωμα στην Ανατολή και στη Δύση αντίστοιχα. Αυτό θα βοηθήσει ανάλογα και στην καλύτερη κατανόηση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία».

Διαβάστε επίσης:

Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη (pics)

Δείτε τις 19 συμφωνίες με τους Κινέζους

Τι θα κάνει στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός