ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρόμος» στην κυβέρνηση - Κίνδυνος για μπλακ άουτ εν μέσω καλοκαιριού

«Τρόμος» στην κυβέρνηση - Κίνδυνος για μπλακ άουτ εν μέσω καλοκαιριού

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πώληση του 30% της εταιρείας.

Έτσι από την Τετάρτη προγραμματίζουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.

Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο και γενικευμένου μπλακ άουτ για να πιέσουν ακόμα περισσότερο.

Πάντως η πλειοψηφία των συνδικαλιστών θέλουν οι κινητοποιήσεις να μην είναι αποκομμένες από την κοινωνία.

Το χαρτί της επιστράτευσης

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους συνδικαλιστές να φτάσουν στα άκρα κατεβάζοντας τους διακόπτες, στέλνοντας μηνύματα σε όλους τους τόνους πως η χώρα δεν πρόκειται να βυθιστεί στο σκοτάδι, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Από την άλλη επιθυμεί να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν την στρατηγική που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες, ώστε όλα να προχωρήσουν κανονικά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που έρχεται αύριο στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Η «μικρή ΔΕΗ» στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου