ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ – Ζητά συνάντηση με Χαρδούβελη

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ – Ζητά συνάντηση με Χαρδούβελη

Να πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στις 30 Σεπτεμβρίου αντί της 31ης Αυγούστου εισηγείται το ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Σαχινίδη με τον Υπουργό των Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη για τα ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν παραλείψεις κατά την υποβολή της δήλωσης αλλά και στρεβλώσεις που επισημαίνονται από την εφαρμογή του. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει ζητήσει συνάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ζητά από το ΥΠΟΙΚ να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα. Θέση μας είναι πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν».

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Μετά τις «γκάφες» το ΥΠΟΙΚ υπόσχεται διορθώσεις

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Συγνώμη, λάθος! Οργή και αγανάκτηση για χιλιάδες πολίτες