ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ουάσιγκτον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Ουάσιγκτον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Ουάσιγκτον έφτασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσκεκλημένος του αμερικανού ομολόγου του Τσακ Χέιγκελ, με τη συνάντηση των δύο υπουργών να είναι προγραμματισμένη για απόψε στις 20:45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, δεδομένου του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει γεγονότα, πρωτοβουλίες και κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που κινούνται προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επικαιροποίηση του προγράμματος δωρεάν παροχής πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η μετασκευή και η αναβάθμιση του οποίου θα γίνει μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ευνόητο είναι ότι στην κατεύθυνση αυτή «θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση συγχρόνων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων» ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πρόσθετες θετικές προοπτικές για επενδύσεις στη χώρα, για εφαρμογή και διάχυση της βιομηχανικής συμπαραγωγής, για μεταφορά τεχνογνωσίας, για δημιουργία κέντρων αριστείας, για έρευνα και οργάνωση και για δημιουργία κέντρων παροχής υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο, παρατηρούσαν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Παραδόθηκε ο δεύτερος δράστης του διπλού φονικού στη Καρδαμύλη

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων