ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαγγέλης έτοιμος για… όλα

Βαγγέλης έτοιμος για… όλα

Ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν στο ΠΑΣΟΚ αρκεί να διασωθεί το κόμμα και ο πρόεδρος του Κινήματος

Με βάση την πολεμική που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς ότι το ενδεχόμενο οι δυο πολιτικοί φορείς να συναντηθούν είναι σχεδόν απίθανο.

Αν και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη είναι όλα ανοικτά. Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθούν οι πολιτικές ισορροπίες και ποια θα είναι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, αφήνοντας ταυτόχρονα όλες τις πόρτες ανοικτές.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Καρύδη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha όταν ρωτήθηκε για τις συνεργασίες:

«Όταν δεν έχουμε αυτοδυναμίες πρέπει να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και αυτές πρέπει να διευκολυνθούν. Πως γίνεται δίπλα μας στην Ιταλία όπου Ρέντσι/Μπερλουσκόνι να έχουν συμφωνήσει πάνω σε αυτό το πλαίσιο και αλλάξει τον εκλογικό νόμο; Κι εμείς ως χώρα πρέπει να αλλάξουμε ως προς αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Καρύδης έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος λέγοντας «Εμείς σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε πολύ ειλικρινείς και καθαροί. Ο κ. Βενιζέλος, από το '2012 και πριν τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου, είχε μαλλιάσει η γλώσσα του να λέει ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από όλα τα κόμματα. Το ίδιο είπε και μετά τον Ιούνιο αλλά και πολύ πρόσφατα -για να μην αναφερθώ στις ενδιάμεσες φορές - μετά τις ευρωεκλογές όταν επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση μάλιστα του δημοσιογράφου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Βέβαια, αρκεί να υπάρξει ένα πλαίσιο και από την άλλη μεριά. Να μην υπάρχουν ύβρεις, πολεμικές κραυγές και λάσπη προς τους πολιτικούς αντιπάλους, να μην εκτοξεύονται απειλές ότι θα σας βάλουμε όλους στη φυλακή … τα έχουμε ζήσει όλα αυτά το ξέρετε πάρα πολύ καλά…».

Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να βρεθεί μια φόρμουλα γύρω από τις απειλές – όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Καρύδης – περί φυλακής.

Συμπέρασμα: Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι γεμάτες εκπλήξεις και… τούμπες!

Διαβάστε επίσης:

Επαφές Βενιζέλου στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Παπαδημούλης: Το άγχος του Βενιζέλου δείχνει εκλογές