ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Πάνου Καμμένου για βεβήλωση ελληνικών μνημείων στην Τουρκία

Ερώτηση Πάνου Καμμένου για βεβήλωση ελληνικών μνημείων στην Τουρκία

Το ζήτημα της προστασίας των ελληνικών και χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία, θίγει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εξωτερικών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, με αφορμή και σχετικές διαμαρτυρίες τουρκικών πολιτιστικών συλλόγων.

«Η είδηση ότι στην Τουρκία, χριστιανικές εκκλησίες, ελληνικά μνημεία, αρχοντικά και έργα τέχνης βεβηλώνονται και καταστρέφονται για τις ανάγκες των τουρκικών σήριαλ, έχει ξεσηκώσει ακόμα και τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Τουρκία.

Μάλιστα, εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών της περιοχής της Καππαδοκίας, ζήτησαν ήδη παρέμβαση του εισαγγελέα. Πρόσφατο θύμα της τουρκικής πολιτιστικής θηριωδίας είναι η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νεάπολη (Νεβσεχίρ) της Καππαδοκίας, που ανάγκασε τον Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας κτισμάτων της Καππαδοκίας να προβεί σε καταγγελία στον εισαγγελέα» σημειώνει ο κ. Καμμένος στην ερώτησή του, ζητώντας από τους δύο υπουργούς να παρέμβουν, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου