ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βαρουφάκη-Όζμπορν: Πολιτική και... ενδυματολογία στα social media

Συνάντηση Βαρουφάκη-Όζμπορν: Πολιτική και... ενδυματολογία στα social media

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Όζμπορν και οι …στιλιστικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κυριάρχησαν στα σχόλια των Βρετανών δημοσιογράφων –και όχι μόνο- στο twitter.

Η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Βρετανό ομολογό του και τα «παραπολιτικά» της έγιναν θέμα στον Guardian, ο οποίος, στη διαδικτυακή του έκδοση και στο χρονικό της συνάντησης, συμπεριέλαβε αναφορές γνωστών προσώπων στο twitter αλλά και ειδήσεις πρακτορείων όπως το Reuters.

Ένα απο τα σχόλια που παρατίθενται είναι του οικονομικού συντάκτη του Sky News, Ed Conway, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter αναφέρθηκε στη θετική στάση του κ. Όζμπορν.

«Είναι ενδιαφέρον ότι στην έναρξη της συζήτησής τους, ο Όζμπορν είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε όσο θα έχετε συνομιλίες με την Ευρώπη».

ed-konway

Ο Guardian, στο ρεπορτάζ του για τη συνάντηση των δύο αντρών, αναφέρεται και στην χθεσινή (σ.σ. 01/02/2015) δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, με την οποία επεσήμανε ότι «δεν μπορείς να “ξεζουμίζεις” λαούς που που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους»

Και ολίγα....παραπολιτικα

Γνωστοί δημοσιογράφοι όμως άφησαν την πολιτική και ασχολήθηκαν με την παραπολιτική. Ο Guardian παραθέτει τα «τιτιβίσματα του David Byers από τους «Times of London» που σχολίασε τη «χαλαρή» ενδυματολογική πολιτική του Έλληνα υπουργού.

«Ο Τζορτζ Οζμπορν έπιασε κουβέντα με θαμώνα κλαμπ μετά από βραδινή έξοδο. Α, όχι, μισό λεπτό, είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών» σχολίασε στο twitter του ο Byers.

varoufakis-guardian2

Το ανεπίσημο λουκ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών - κόντρα μάλλον στην λατρεία που έχουν στο πρωτόκολλο οι Βρετανοί- έβαλε στο «στόχαστρο» και ο δημοσιογράφος Will Martin.

«Τσαλακωμένο πουκάμισο και πρόχειρο μπουφάν. Πως είναι δυνατόν να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά;» έγραψε.

touiter-sxolio-rouxa


Αντίθετη άποψη πάντως από τους δημοσιογράφους έχει ο σχεδιαστής Michael Oswell που εξαίρει το χρώμα του πουκάμισου του Έλληνα υπουργού αλλά και τις ...μπότες του.

Michael Oswell

Το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης έφυγε χωρίς να σταθεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχολίασε η Emily Purser, παραγωγός οικονομικών θεμάτων στο Sky News

varoufakis-no-questions


Στο χρονικό της συνάντησης, ο Guardian παραθέτει και αναφορές του πρακτορείου Reuters για τις συναντήσεις του κ. Βαρουφάκη με στελέχη του Σίτι του Λονδίνου

Σχετικές ειδήσεις