ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος προς κυβέρνηση: Εκεί που ήσουν ήμουνα, εδώ που είμαι θα 'ρθεις

Βενιζέλος προς κυβέρνηση: Εκεί που ήσουν ήμουνα, εδώ που είμαι θα 'ρθεις

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και πως επιδιώκει φευγαλέες εντυπώσεις με περιφερειακές συναντήσεις, που όμως καταρρέουν όταν γίνονται οι επαφές με τους θεσμικούς εταίρους. Συμπλήρωσε, δε, πως προτιμά την υποχώρηση από την εθνική βλάβη.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι εχθές άκουσε μια αυτάρεσκη ιδεολογική πλατφόρμα και ότι είδε ένα ύφος αλλαζονικό, ενώ σχολιάζοντας τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είπε ότι προέχει η εξουσία η οποία γεφύρωσε τις διαφορές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για δοσιλογισμό, δεν αναγνώριζαν καμία προσπάθεια, ενώ ξεκίνησε επαφές ως κυβέρνηση χωρίς επεξεργασμένο σχέδιο.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέχρι στιγμής μιλάει με διάφορους, αλλά δεν έχει έρθει σε επίσημη επαφή με το ΔΝΤ. Συμπλήρωσε, δε, πως ενώ οι κκ Βιζερ και Κοστέλο ήταν στην Αθήνα κρυφά εχθές, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά στη λέξη τρόικα.

Έκανε λόγο, επίσης, για ριζική στροφή του κ. Τσίπρα σε σχέση με το χρέος, αφού πλέον μιλάει για κανονική εξυπηρέτησή του και για πρόσληψη της συμβουλευτικής εταιρείας Lazard.

Απαντώντας στην καταγγελία του πρωθυπουργού ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε να πάρει παράταση για έξι μήνες, αλλά για δύο, είπε πως ο κ. Τσίπρας ήθελε να έχει έτοιμη την εξάμηνη παράταση, δεν ήθελε "να λερώσει τα χέρια του" και ότι στην πραγματικότητα τους καταγγέλλει πως δεν άφησαν τη χώρα έξι ακόμα μήνες στο μνημόνιο, αντί για δύο.

Χαρακτήρισε τεράστιο λάθος το πρόγραμμα - γέφυρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι αυτό σημαίνει πως μένουμε στην πραγματικότητα μετέωροι, χωρίς δάνειο, χωρις αγορές, χωρίς πιστωληπτική γραμμή.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη κυβέρνηση στις διεθνείς επαφές και προειδοποίησε πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, σημειώνοντας: εκεί που ήσουν ήμουνα, εδώ που είμαι θα 'ρθεις.

Σχετικές ειδήσεις