ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Μην γίνουμε σαν τους άλλους

Δυσφορία Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Μην γίνουμε σαν τους άλλους

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάργηση ορισμένων βουλευτικών προνομίων, όπως το αυτοκίνητο.

Μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, στάθηκε στις συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να φλερτάρουν με τα παραδοσιακά προνόμια της διακυβέρνησης.

Μάλιστα πήρε προσωπικά την διαμαρτυρία βουλευτών την περασμένη εβδομάδα.

«Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα ότι κάποιοι βουλευτές διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα και αντέδρασαν όταν παίρνουν 6.000 ευρώ μισθό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας την ενόχληση του.

«Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους».

Κατά τη δευτερολογία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός πρότεινε τον Τάσο Κορωνάκη για τη θέση του γραμματέα του συλλογικού κομματικού οργάνου. Είναι μια λύση ανανέωσης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι ο νέος γραμματέας θα αναλάβει ένα δύσκολο έργο, τον συντονισμό ενός κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά τη νέα πολιτική γραμματεία που θα δημιουργηθεί πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η νέα πολιτική γραμματεία να λειτουργεί ως ενιαίο πολίτικο όργανο και να παίρνει αποφάσεις για το ενιαίο κόμμα.

Παράλληλα, πρότεινε η νέα πολιτική γραμματεία να είναι μικρό και ευέλικτο όργανο, που να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και γι αυτό τον λόγο ζήτησε να είναι ένα 11μελές όργανο.

Σημειώνεται ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε, όπως αναμενόταν, τροπολογία στην ΚΕ, με την οποία εκφράζεται η διαφωνία της με τις συμφωνίες του Eurogroup, και ζητείται από το κόμμα να αγνοηθούν:

H τροπολογία Λαφαζάνη καταψηφίστηκε, με 68 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 5 λευκά. Το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης πέρασε με την Αριστερή Πλατφόρμα να ψηφίζει λευκό.

«Μην ανησυχείτε, είμαι καλά»

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.

«Πήγα για μία προληπτική εξέταση, για μία ακτινογραφία. Ολα είναι καλά», είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί της Κυριακής, αναφερόμενος στην εξέτασή του στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Αιτία η πνευμονία που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα, κατά τα διαδοχικά ταξίδια του στο εξωτερικό, οπότε θέλησε να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Μου είπαν να πίνω πορτοκαλάδες», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις