ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ προς Αθήνα: Μεταρρυθμίσεις και όχι... αριστερή πολιτική

Λαγκάρντ προς Αθήνα: Μεταρρυθμίσεις και όχι... αριστερή πολιτική

Αυστηρή προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να αφήσει στην άκρη την... αριστερή πολιτική στέλνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε για να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία» δήλωσε στους FT η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ίδια αποκάλυψε την επισήμανση της προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, ότι χρειάζεται να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

Προειδοποίησε μάλιστα, ότι η υπομονή είχε εξαντληθεί με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας του ότι «όποιο μήνα του μέλιτος μπορεί να είχε με τους πιστωτές, φτάνει ήδη στο τέλος του».

«Υπήρξε μια τεράστια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να στηριχθεί η ελληνική οικονομία», τόνισε η Λαγκάρντ.

«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να αφήσουμε τις πολιτικές απόψεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: Την αποκατάσταση της σταθερότητας και τη βελτίωση της οικονομίας ώστε σύντομα η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με τις δικές της δυνάμεις και χωρίς στήριξη».

Σχετικές ειδήσεις