ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε συμφωνία

Σταθάκης: Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε συμφωνία

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους έκανε σήμερα, Τρίτη (28/04/2015) ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

«Πιστεύω ότι είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Νομίζω ότι έχει γίνει η βασική προεργασία και σε τεχνικό επίπεδο. Και φυσικά διαφαίνεται ότι μετά βεβαιότητας υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real.

Ερωτηθείς για το πόσο αισιόδοξος εμφανίζετε για το αν η συμφωνία που θα προκύψει θα έχει έναν αναπτυξιακό χαρακτήρα απάντησε:

«Νομίζω ότι ο χαρακτήρας της συμφωνίας διατηρεί τη βασική αρχή τουλάχιστον της δικής μας κυβέρνησης ότι η βασικότερη κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρχουν μέτρα που επιτείνουν την ύφεση.

Αυτή η γραμμή είναι πάνω σε μια στέρεα βάση, πάνω στην οποία έχουμε οδηγηθεί σε συμφωνία στα θέματα, στα οποία συμφωνούμε.

Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σε μια σειρά από θέματα που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, αλλά αυτά δεν θα περιληφθούν στη μεταβατική απόφαση που θα ληφθεί άμεσα».

Σχετικές ειδήσεις