ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Όταν λέμε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το εννοούμε

Στρατούλης: Όταν λέμε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το εννοούμε

To τοπίο μετά τις διαρροές για υπαναχώρηση της κυβέρνησης στις κόκκινες γραμμές όσον αφορά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό ξεκαθάρισε οαναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Σήμερα υπήρξαν διάφορες διαρροές ότι θα σπάσει η "κόκκινη" γραμμή της κυβέρνησης και ότι θα μειώσουμε τις υψηλές επικουρικές συντάξεις και με αφορμή ότι βγαίνω στην εκπομπή σας, θέλω να το διαψεύσω κατηγορηματικά. Οταν λέμε ότι δεν εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όταν λέμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εννοούμε», είπε μιλώντας στον Real FM, ο Δημήτρης Στρατούλης.

Και πρόσθεσε: «Και δεν υπάρχουν πλέον και υψηλές επικουρικές συντάξεις στη χώρα μας. Ο μέσος όρος είναι 180 ευρώ αν αφαιρέσουμε τον φόρο και κάποιες κρατήσεις 167 ευρώ και από το 1.210.000 που παίρνουν επικουρική σύνταξη, το 99% παίρνει κάτω από 300 ευρώ. Ο τρόπος που επιμένουν σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, η επιμονή τους να μειώσουμε τις συντάξεις, δείχνει πραγματικά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να υπογράψουμε μία συμφωνία η οποία θα είναι θετική για τη χώρα».

Σχετικές ειδήσεις