ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Όταν λέμε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το εννοούμε

Στρατούλης: Όταν λέμε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το εννοούμε

To τοπίο μετά τις διαρροές για υπαναχώρηση της κυβέρνησης στις κόκκινες γραμμές όσον αφορά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Σήμερα υπήρξαν διάφορες διαρροές ότι θα σπάσει η "κόκκινη" γραμμή της κυβέρνησης και ότι θα μειώσουμε τις υψηλές επικουρικές συντάξεις και με αφορμή ότι βγαίνω στην εκπομπή σας, θέλω να το διαψεύσω κατηγορηματικά. Οταν λέμε ότι δεν εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όταν λέμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εννοούμε», είπε μιλώντας στον Real FM, ο Δημήτρης Στρατούλης.

Και πρόσθεσε: «Και δεν υπάρχουν πλέον και υψηλές επικουρικές συντάξεις στη χώρα μας. Ο μέσος όρος είναι 180 ευρώ αν αφαιρέσουμε τον φόρο και κάποιες κρατήσεις 167 ευρώ και από το 1.210.000 που παίρνουν επικουρική σύνταξη, το 99% παίρνει κάτω από 300 ευρώ. Ο τρόπος που επιμένουν σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, η επιμονή τους να μειώσουμε τις συντάξεις, δείχνει πραγματικά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να υπογράψουμε μία συμφωνία η οποία θα είναι θετική για τη χώρα».