ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To σχέδιο Γιούνκερ στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

To σχέδιο Γιούνκερ στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

H αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investment/EFSI), γνωστό και ως «σχέδιο Γιούνκερ» ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Αποφασίσθηκε η δημιουργία διυπουργικής ομάδας έργου, στο πλαίσιο του ΚΥΣΟΙΠ, για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Οικονομίας, του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και του Γραφείου του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σε διάλογο με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η τόνωση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας των έργων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση ενθαρρύνει την υποβολή προτάσεων από τον ιδιωτικό τομέα και από φορείς του Δημοσίου.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην υποκατάσταση των εισαγωγών, στην αύξηση της απασχόλησης, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις