Ήσυχος: Δείγμα ευρωπαϊκού πολιτισμού τα όσα είπε ο Γκάουκ

Newsroom Newsroom

Ήσυχος: Δείγμα ευρωπαϊκού πολιτισμού τα όσα είπε ο Γκάουκ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος τα λεγόμενα του Γιοχιμ Γκάουκ, ο οποίος μιλώντας στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας περί καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

«Τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, αποτελούν μια συμβολή στην προσπάθεια που και εμείς κάνουμε να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος διατηρώντας την ιστορική μνήμη σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, για μια Ευρώπη χωρίς σκιές από το παρελθόν, που θα κοιτάζει κατάματα την ιστορία της, χωρίς ενοχικά συμπλέγματα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ήσυχος και συνέχισε:

«Τα όσα είπε ο Γερμανός πρόεδρος είναι ένα δείγμα του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού. Είναι, όμως, και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως η διεκδίκηση από την πλευρά μας των οφειλών της Γερμανίας από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί πράξη που στρέφεται κατά της Γερμανίας. Κάθε άλλο, είναι μια πράξη προσέγγισης και αλληλοκατανόησης με τον γερμανικό λαό, με τον οποίο ο ελληνικός λαός έχει δεσμούς που δεν κατάφερε ούτε ο ναζισμός να διασπάσει οριστικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved