ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπόφευκτη η παραίτηση Στουρνάρα!

Αναπόφευκτη η παραίτηση Στουρνάρα!

Το περασμένο Σάββατο, όταν η Εφημερίδα των Συντακτών αποκάλυψε το περιβόητο e-mail με το προβοκατόρικο κατά της κυβέρνησης περιεχόμενο που έφυγε απ΄το Γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο (!), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάλεσε τον κύριο διοικητή και είχε μαζί του μια έντονη συζήτηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ – ΜΕΙΖΟΝ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στη διάρκειά της ο Γ. Στουρνάρας διέψευσε και μάλιστα με... κατηγορηματικό τρόπο ότι έφυγε αυτό το e-mail απ' το Γραφείο του ή απ' το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας. Ο Γ. Δραγασάκης του ζήτησε να προβεί σε επίσημη τοποθέτηση.

Έτσι το βράδυ του Σαββάτου η ΤτΕ έκανε τη διάψευση με γραπτή ανακοίνωση, με την οποία τονίζεται ότι τέτοιο e-mail «ουδέποτε απεστάλη απ' το Γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας»!

Αλλά η «διάψευση» αποδείχτηκε μέγα ψέμα!

Κράτησε λίγες μόνο ώρες.

Εχθές (Δευτέρα 12.05.15.) η εφημερίδα επανήλθε. Και αποκαλύπτει και το όνομα του στενού συνεργάτη του Γ. Στουρνάρα ο οποίος απέστειλε το e-mail και ότι υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου της ΤτΕ!

Το ψέμα του κυρίου διοικητή είχε κοντά, πολύ κοντά πόδια.

Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο δημοσιογράφος ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Τύπου της ΤτΕ (γνωρίζουμε το όνομά του) είναι επί χρόνια συνεργάτης του Στουρνάρα και μάλιστα την περίοδο της πρωθυπουργίας Σαμαρά συμμετείχε και σε ορισμένες συνάξεις του πρωινού καφέ του Μαξίμου!

Επίσης ο εν λόγω συνεργάτης του κυρίου διοικητή ήταν υφιστάμενος του γνωστού δημοσιογράφου στον οποίο απέστειλε το απαράδεκτο e-mail όταν αυτός ήταν διευθυντής σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, στην οποία εργάζονταν και οι δύο!

Μετά και απ' αυτή τη σοβαρότατη εξέλιξη, ανώτερη κυβερνητική πηγή τόνισε στο Newsbomb.gr:

- Για μας αυτό που έγινε συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα. Ο κύριος διοικητής συνελήφθη με τη γίδα στον ώμο. Και σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του προβοκατόρικου e-mail και σε ό,τι αφορά στο ψέμα που είπε. Και δεν είναι τα μοναδικά ατοπήματά του. Αναμένουμε να αναλάβει τις ευθύνες του!

Η ίδια πηγή επισημαίνει, ότι «θα ήταν διαφορετική η στάση μας, αν δεν είχαμε σε εξέλιξη μια σοβαρότατη διαπραγμάτευση».

Η αλήθεια είναι, ότι η κυβέρνηση διακριτικά έχει ζητήσει απ' το Γ. Στουρνάρα την παραίτησή του, κατά το προηγούμενο της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου, πριν τη ζητήσει επίσημα και δημόσια λόγω της παραπομπής της για το σκάνδαλο του Τ.Τ.

Κι αν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έχουν αίσιο πέρας, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες...

Σχετικές ειδήσεις