ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου με Ισραηλινούς ερευνητές

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου με Ισραηλινούς ερευνητές

Το πρόβλημα της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αν. Μεσογείου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Ήσυχου με Ισραηλινούς ερευνητές που συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο για την Ανατολική Μεσόγειο που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το BESA Center.

Ο κ. Ήσυχος επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας «να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει μια προσέγγιση στο παλαιστινιακό πρόβλημα, τέτοια που θα οδηγήσει σε λύση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας, στη βάση της αρχής της ύπαρξης δύο κρατών τα οποία θα συνυπάρχουν σε συνθήκες ειρήνης και καλής γειτονίας».

Ο κ. Ήσυχος αναφέρθηκε στη «μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές της χώρας, τέτοια που θα απεμπλέκει την ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας. Επιμένουμε, είπε, στις κόκκινες γραμμές γιατί αυτό είναι το πρόγραμμά μας».

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Γιάκοβ Άμιντρορ, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο Εφραίμ Ινμπάρ, διευθυντής του BESA (Begin-Sadat Center for strategic Studies), ο Άριε Μέκελ, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα και ερευνητής στο BESA και η Εφράτ Αβίβ, ερευνήτρια στο BESA, στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν και ειδική σε θέματα Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις