ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο εσωκομματικό ακροατήριο

Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο εσωκομματικό ακροατήριο

«Δεν θα βοηθήσουμε κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση που κάνει αυτά που κάνει, με τη χώρα να βρίσκεται σε χρηματοδοτική ασφυξία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πορεία των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι ο Αλέξης Τσίπρας αθέτησε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ενώ συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

«Το μνημόνιο 3 στον νέο κόσμο του Όργουελ λέγεται Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας, ΣΑΝΟ», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και υπερασπίστηκε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης , λέγοντας χαρακτηριστικά:«Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά που έχουμε βιώσει για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και είχε όμως λοιδορήσει η σημερινή συγκυβέρνηση».

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός με την αποψινή (05 Ιουνίου) του ομιλία, «απευθύνθηκε αποκλειστικά στο εσωκομματικό ακροατήριο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ» και πρόσθεσε ότι, «αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά τις επόμενες μέρες».

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αποδίδοντας του «χαμόγελα αλαζονείας και αυταρέσκειας» ενώ τον κατηγόρησε ότι ακκίζεται, ταπεινώνει και προσβάλλει τη χώρα.

Την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε παρέμβαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που ανέφερε ότι το έλλειμμα 12,5% είναι αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

«Ο κανονισμός της Βουλής προσδιορίζει επακριβώς πως απευθύνεται ο πρόεδρος της Βουλής στο Σώμα. Αυτές οι παρεμβάσεις σας, οι δήθεν χαριτωμένες, απειλητικές και υπαινικτικές, παραβιάζουν τον κανονισμό.

Πρέπει να τιμήσετε τη θέση σας. Αν σας πέφτει μεγάλη, παρακαλώ να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στη πρόεδρο της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις