ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα Βενιζέλου και Θεοδωράκη με την Κωνσταντοπούλου

Βουλή: Κόντρα Βενιζέλου και Θεοδωράκη με την Κωνσταντοπούλου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Βενιζέλος και Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής με την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέκοψε την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη και ζήτησε από τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό να μην κάνει χειρονομίες πράγμα που ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στον κ. Θεοδωράκη και την Πρόεδρο της Βουλής.

Η έντονη αντιπαράθεση είχε και συνέχεια καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε… παρατήρηση στη κ. Κωνσταντοπούλου λέγοντάς της: «έχετε ένα πρόβλημα με την όραση σας στα άκρα δεξιά».

Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά του Ποταμιού για τη συμμετοχή του κόμματος στην επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο κ. Θεοδωράκης της απάντησε πως αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο και σημείωσε: «εγώ έθεσα στο Βερολίνο το θέμα του κατοχικού δανείου δεν είπα άλλα έξω και άλλα μέσα για εσωτερική κατανάλωση». Το θέμα δεν τελείωσε εκεί με τον κ. Θεοδωράκη να συνεχίζει και να κατηγορεί την Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «θα της θυμίσω άλλη φορά για τα δικαιώματα των γυναικών, δεν θέλει η κ. Κωνσταντοπούλου. Έχουμε μαζέψει τις επιστολές από γυναίκες που της έστελναν πριν από μερικά χρόνια».

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας πως: «άλλων είναι η υπηρέτηση των δικαιωμάτων και άλλων η υπηρέτηση των νταβατζήδων».

Ο Βενιζέλος ειρωνεύτηκε την Ζωή

Ειρωνικός εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά της προέδρου της Βουλής προτού ξεκινήσει την δευτερολογία του.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την στιγμή που η κ. Κωνσταντοπούλου του έδινε τον λόγο:

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έδινε τον λόγο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον τελευταίο να σχολιάζει: «Κυρία πρόεδρε της Βουλής επειδή είστε υπόδειγμα αυτοπεριορισμού θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας και το παράδειγμα σας» με την ίδια να απαντάει: «Σας ευχαριστώ» για να ακολουθήσει και πάλι ο κύριος Βενιζέλος: «Και εγώ».

Σχετικές ειδήσεις