ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρένο από τον Μαργαρίτη Σχοινά στην παραφιλολογία για την ελληνική πρόταση

Φρένο από τον Μαργαρίτη Σχοινά στην παραφιλολογία για την ελληνική πρόταση

Να βάλει φρένο στην «παραπολιτική» των τελευταίων ωρών που υιοθέτησαν ξένα και ορισμένα εγχώρια ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία η ελληνική πρόταση δεν έτυχε θετικής αντιμετώπισης για να συναφθεί η συμφωνία, επεχείρησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο επικεφαλής των εκπροσώπων της Κομισιόν, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ «δεν ομιλούν εκ μέρους» της Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής έκανε τη δήλωση αυτή, καθώς το Reuters μετέδωσε ότι τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν πως η νέα πρόταση, που υπέβαλε σήμερα η Ελλάδα στους θεσμούς, δεν είναι επαρκής για να συναφθεί μια συμφωνία.

Συγκεκριμένα, το Reuters είχε μεταδώσει ότι: «”Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία, σύμφωνα με τον ένα αξιωματούχο”».«”Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη”, πρόσθεσε ένας δεύτερος αξιωματούχος», σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Το βρετανικό πρακτορείο διευκρίνισε πως ο δεύτερος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση δεν περιέχει καμιά λύση στη διένεξη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Δήλωσε ακόμη ότι περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους που οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν.

Σχετικές ειδήσεις