ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Η αποψινή συνάντηση θα δώσει καθαρό σήμα

Σταθάκης: Η αποψινή συνάντηση θα δώσει καθαρό σήμα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας.

«Η αποψινή συνάντηση θα δώσει καθαρό σήμα. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια διαδικασία που θα αποτυπώσει στο χαρτί το τελικό μήνυμα», υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που υπάρχει στο κάδρο είναι η χρηματοδότηση και το θέμα του χρέους αλλά και η πρόταση για το πώς κλείνει το δημοσιονομικό ζήτημα.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ αφορά μόνο για εμπορικά νησιά με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και όχι πολύ μικρά νησιά. Ξεκαθάρισε επίσης πως για την κυβέρνηση αποτελεί «κόκκινη» γραμμή ο ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

«Ο φόρος εστίασης είναι κοινός. Η θέση μας είναι να παραμείνει ο ΦΠΑ στο 13% και των εταίρων να πάει στο 23%», επεσήμανε. «Νομίζω θα υπάρξουν αλλαγές για το ποια τρόφιμα θα πάνε σε ποιον συντελεστή. Είναι ανοιχτό θέμα. Η μόνη πρόταση κοινά αποδεκτή είναι η παραμονή των τριών συντελεστών», σημείωσε.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων είναι μόνο το «μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις και σε καμία περίπτωση η μείωση.

Σχετικές ειδήσεις